Aug 20 / Linas Marcišauskas

Kaip pradėti savo Youtube kanalą 2023 metais: Trijų Lygių Strategija


Tiek daug kalbos apie Youtubą! Ar ir jūs jaučiate, kad būtų verta žengti pirmąjį žingsnį ir bent pabandyti tapti Youtube kurėju? Iš patirties sakau - ši platforma gali tapti jūsų kūrybine aikštele, kur nuolat gimsta naujos įdėjos ir kuriasi galimybės.  Šiame įrašė nagrinėsiu populiaraus Youtube kūrėjo trijų lygių strategija, kuri ne tik pašalins jūsų pradžios baimę, bet ir pagelbės pralaužti ledus kanalo augimui.
Ali Abdaal yra žinomas britų YouTube kūrėjas, platformos milijonierius, gydytojas ir verslininkas. Ali YouTube kanale yra daug įvairių vaizdo įrašų, kuriuose jis dalinasi savo žiniomis, patirtimi apie efektyvų mokymąsi, produktyvumą, technologijas ir savo gyvenimą. Metų pradžioje jis pristatė naują video, kurį pavadino "Jei 2023 metais pradėčiau YouTube kanalą, daryčiau tai."

Trijų lygių strategija - Ali Abdaal

Trijų lygių strategija padeda žingsnis po žingsnio keliauti nuo pradinio vaizdo įrašų kūrimo, per tobulėjimą įvairiose srityse, iki protingo ir strateginio kanalo vystymo, siekiant sėkmės ir augimo YouTube platformoje.

Pradėti: Nepagrįsta Baimė yra Priešas

Pradėti su pirmųjų trijų vaizdo įrašų sukūrimu, kad įveiktumėte baimę ir abejones.
Pirmasis žingsnis yra pats paprasčiausias - tiesiog pradėti. Sukurkite pirmuosius tris vaizdo įrašus. Tai padės įveikti baimę ir abejones, kurios dažnai sulaiko žmones nuo pradžios.

Be patirties jūsų pirmieji video bus blogi. Mano irgi buvo. Tai yra vienintelis būdas tobulėti ir augti. Atleiskite sau, juk nemokate, o mokotės. Leiskite žaisti ir bandyti skirtingus priėjimus prie turinio.

Motivacijos svarba: Pradedant naują YouTube kanalą reikia didelės motivacijos, nes tai gali būti bauginanti patirtis. 

Tobulėti: Nuolatinis Mokymasis yra Raktas

Per kitus septynis vaizdo įrašus tobulinti įgūdžius, tokius kaip filmavimas, redagavimas, kalbėjimas prieš kamerą, animacijos, istorijų pasakojimas ir kt.
Sėkmingas kanalas reikalauja nuolatinio tobulėjimo. Pirmieji dešimt vaizdo įrašų yra puikus mokymosi procesas. Čia galite tobulinti svarbius įgūdžius ir mokytis suprasti savo kanalo Analytics skiltį. Ką žmonės žiūri, kada nebežiūri, ką komentuoja ir pan.

Sėkmės matavimas: Svarbu nustatyti prasmingus ir motyvuojančius sėkmės kriterijus, ne tik siekti daug peržiūrų ar prenumeratų.

Surimtėti: Suprasti Savo Žiūrovą

Šiame etape reikia suprasti, kaip uždirbti paspaudimus (click), išlaikyti žiūrovų dėmesį (watch time) ir palikti juos patenkintais (satisfaction).
Trečias lygis yra tapti "protingu" kūrėju. Tai reiškia suprasti, kaip sukurti turinį, kuris trauktų žiūrovus, išlaikytų juos ir paliktų patenkintus. Tai apima analitinį supratimą apie tai, kas daro vaizdo įrašą įdomų ir vertingą.

Kitaip sakant pažaidėt kurdami 10 video ir dabar laikas atsispręsti - ar aš noriu priimti tai rimtai ir ar tai bus mano hobis ar verslas?
💡JAV paaugliai lengviau atpažįsta Youtuberius nei Holivudo žvaigždes

Youtube: ar tai hobis, ar verslas?

Rinktis tinkamą poziciją tarp hobių ir verslo bei efektyviai organizuoti sistemas ir procesus yra gyvybiškai svarbu YouTube kanalo augimui ir sėkmei; tai lems, kas dabar nutiks su jūsų kanalu. Tad norėdami tuo metu išlaikyti Youtube kanalą, jūs turėsite susikurti sistemą.
Be tinkamai suorganizuotų procesų ir sistemų, net patyręs kūrėjas gali susidurti su sunkumais. Efektyvus kanalo valdymas gali padėti sutaupyti laiko ir užtikrinti nuoseklų ir kokybišką turinį. Visgi, temą apie sistemas palikime kitam kartui. Prisijunkite prie Turinioakademijos naujienlaiškio, jeigu norite gauti panašių patarimų į savo el. pašto dėžutę.

Keli patarimai pradedantiesiems:

Radau dar senesnį Ali video, bet panašu, kad principai metams bėgant išlieka tokie patys:
  1. Nereikėtų rūpintis tuo, ką apie jus galvos kiti žmonės, nes tai tik klaidinantis jausmas.
  2. Pradžioje nesvarbu techninė įranga – svarbu tiesiog pradėti.
  3. Nereikėtų susidurti su abejone dėl skaičių ar prenumeratų, svarbu kurti turinį ir tobulėti.
  4. Svarbu suprasti savo unikalų pranašumą ir išnaudoti savo stiprybes.
  5. Pradžioje reikia daugiau dėmesio skirti kiekiui nei kokybei.
  6. Nereikia per daug galvoti apie savo nišą; geriau tiesiog kurti tai, kas jums patinka.
  7. Reikia pasirengti ilgalaikiam darbui ir nuoseklumui.
  8. Svarbu galvoti apie sistemas, o ne atskirus vaizdo įrašus.
  9. Dalykus išmoksi bedarydamas, tau nereikia brangiausios įrangos dabar.
  10. Visada yra geras laikas pradėti dabar.

Sėkmės!
Sukurta su