Kaip fotografuoti produktus telefonu: Keli patarimai pradedantiesiems

Aug 19 / Linas Marcišauskas
Fotografuoti daiktus galima ne tik naudojant brangią profesionalią įrangą ar samdant specialistus. Moderniu telefonu tai  galite padaryti tiesiog savo namuose. Greitai padarytas nuotraukas galėsite naudoti tiek socialiniams tinklams, tiek online parduotuvei. Štai kelis patarimai profesionaliai atrodančioms nuotraukoms:

1. Pasiruoškite produktą

Pirmas žingsnis į puikų produktų nuotraukavimą yra... nusivalyti telefono kameros stikliuką 😉
Na o tada jau ir rūpestingas produktų paruošimas. Tai reiškia, kad produktas turi būti švarus ir be jokių įbrėžimų.

  • Valykite produktą naudodami pirštines arba mikrošluostę, kad nepaliktumėte pirštų atspaudų ar dulkių
  • Pašalinkite visas dulkes, nešvarumus ir smulkias šiukšliukes, kad galėtumėte gauti skaidrų ir profesionalų vaizdą.

Geriau sutvarkyti produktą kiek galima daugiau dabar, nei po to bandyti tvarkyti telefone.
produktų fotografavimas telefonu gali būti būdas sutaupyti pinigų

2. Pasirinkite tinkamą foną ir dekoracijas

Fonas ir dekoracijos gali sustiprinti produkto vaizdą ir padėti perteikti jo charakterį. Svarbu išmanyti ir spalvų teoriją, kad žinoti kaip teisingai derinti spalvas. Daugiau apie tai pasakoju savo online kurse "Nuotraukos, kurios parduoda: Produktų fotografavimas telefonu".

  • Eksperimentuokite su įvairiomis fono medžiagomis, tokiais kaip drobė, mediena arba stiklas. Pavyzdžiui, atsivežkite smilčių ar akmenukų nuo jūros.
  • Galite naudoti tikrus arba dirbtinius augalus, kad pridėtumėte gyvumo nuotraukai, taip pat pasinaudoti jų lapais sukurdami šešėlius aplink produktą.

3. Naudokite štatyvą ar telefonų laikiklį

Nors gali atrodyti, kad šie įrankiai nėra būtini, jie padės jums gauti stabilų ir aukštos kokybės vaizdą. Kaip? Štatyvas leidžia jums naudoti abi rankas, o tai yra labai naudinga, kai reikia keisti kompoziciją arba dekoracijas.

Laikiklis užtikrina, kad telefonas bus stabilus ir nesujudės fotografuojant, taip užtikrindamas ryškesnį vaizdą. Norėdami apsisaugoti nuo drebančios kameros, taip pat nustatykite trumpą laikmatį savo telefone.

Aš naudoju tokį telefono laikiklį ir paprastą štatyvą. Kai nereikia aukšto štatyvo, turiu Monkey Pod 2, nes jo kojos lengvai lankstosi.

4. Panaudokite nemokamą šviesą pro langą

Natūrali dienos šviesa turi savo pliusų ir minusų - apie tai daugiau pasakoju produktų fotografijos kurse. Bet tai gali būti vienas geriausių šviesos šaltinių. O šauniausia -  ji visiškai nemokama!

  • Rinkitės tinkamą laiką. Stenkitės fotografuoti ryte arba vėlyvą popietę, kai saulė nėra pernelyg aštri. Nors (kaip pavyzdyje apačioje) ryški tiesioginė šviesa leidžia atskleisti skaidrių spalvotų produkų grožį!
  • Reguliuokite šviesos kiekį. Jei šviesa per stipri, galite naudoti užuolaidas arba skaidrų popierių, kad šviesa taptų minkštesnė ir tolygesnė.

5. Redaguokite nuotraukas telefone

Nepriklausomai nuo to, kaip gerai pasiruošėte, dažnai nuotraukas reikės šiek tiek patobulinti. Aš sakyčiau, kad nuotraukų retušavimas yra pusė darbo!

Naudokite tokius appsus, tokias kaip „Adobe Lightroom“ ar "Photoshop Express", kad galėtumėte lengvai pašalinti dulkes ar pataisyti nuotrauką. Taip pat galite koreguoti spalvas, šviesumą ir kitas nuotraukos savybes.

Apie šias ir kitas programėles kalbu ir savo 4 dalių mokymuose.

Prisijunk prie nemokamo seminaro ir gauk dovanų

Tikiuosi, kad šie patarimai padėjo susipažinti su produktų fotografija telefonu. Jeigu norite namuose daryti profesionalias nuotraukas ir sutaupyti laiko bei pinigų, kviečiu prisijungti ir pažiūrėti mano nemokamą seminarą:

Registracija 12 minučių video seminarui:

Pasitikrinkite savo pašto dėžutę! 🎁
3 val online mokymai

Nuotraukos, kurios parduoda: Produktų fotografija telefonu

Write your awesome label here.
Sukurta su