Kaip kurti geresnius socialinių tinklų video: 5 patarimai

Linas Marcišauskas

Svarbu: dalinkitės nauda, o ne reklama

Socialinių tinklų video žiūrovai nenori vien reklaminių turinio gabalėlių. Jie ir taip pamato pakankamai reklamos naršydami Instagram. Norėdami išsiskirti ir pritraukti jų dėmesį, turite suteikti jiems naudą. Ar tai gyvenimiškas patarimas, įdomūs faktai, humoras ir juokingos įžvalgos, netgi maivymasis, naudinga apžvalga ar netikėtas siurprizas.

Savo turinyje siekite pateikti kažką vertingo ir įdomaus, kas praturtins žiūrovų žinias arba privers juos nusišypsoti. Ne tik pasidalinsite savo įžvalgomis, bet ir kursite tarpusavio ryšį su savo auditorija.

1. Dalinkitės tuom, kas išties svarbu

Pirmasis ir svarbiausias žingsnis - pasitikrinkite, ar jūsų turinys žavi ir domina jūsų žiūrovus. Kurkite turinį, kuris atitiktų jų interesus ir būtų vertas pasidalinimo su kitais. Bendraukite su savo žiūrovais - atsakykite į komentarus, klausimus ar net prašymus. Tai skatins aktyvumą ir jų prisirišimą prie jūsų kanalo.

Pažinodami savo auditoriją ir kurdami jai, mezgate ryšį su žiūrovais ir sudarote galimybes tvariam bendradarbiavimui. Paprastai sakant, kai žmonės žiūri ir domisi jūsų turiniu, algoritamas jį parodo daugiau žmonių.

2. Kabliukas: Pagaukite Žiūrovų Dėmesį Nuo Pirmųjų Akimirkų

Pirmosios jūsų Reelso ar Tiktoko sekundės yra kaip kabliukas pagaunantis  žiūrovo dėmesį. Jos lemia, ar žiūrovas liks žiūrėti jūsų 6 val kurtą video. Tad būtinai sugalvokite įdomų ir įtaigų pradžios momentą, kad pritrauktumėte dėmesį iš karto. Pradėkite video su traukiančiu klausimu, netikėtu faktu ar įdomiu vaizdu, kad pažadintumėte skrolintojus iš transo ir sudomintumėte savo video. 

Patraukdami dėmesį nuo pat pradžių, jūs skatinate žiūrovus pasilikti ilgiau. Pradinis įspūdis yra lemiamas, nes tai gali nuspręsti, ar žiūrovai peržiūrės visą jūsų video ar per sekundę atsidurs kitur. Taip pat pridėkite užkabinti tekstą, gal žmogus žiūri video be garso?

3. Subtitrai - daugiau nei tik tekstas

Ar atkreipėte dėmesį, kad ilgiau žiūrite socialinių tinklų video, kurie turi subtitrus? Aš tikrai taip. Subtitrai - tai ant video rašomas tekstas, kuris arba nusako matomą vaizdą, jį pakomentuoja arba gyvai užrašo kalbėtojo balsą.

Subtitrai leidžia žmonėms lengviau suvokti turinį ir išsilaikyti žiūrovus net tada, kai jie negali ar nenori įjungti garso, pvz., viešąjame transporte, darbe arba lovoje. Telefono programos, tokios kaip Descript, gali automatiškai uždėti ir suanimuoti subtitrus.

4. Taupykite savo ir kitų laiką

Kiekvienas žodis turėtų būti naudingas ir prasmingas. Nenupūskite turinio su bereikšmiškomis detalėmis. Jas galite pasilikti ilgesniam papildymo video ar nukreipti žmones į savo youtube kanalą. Vietoj to, kad kurtumėte video, kuris aprepia plačią temą, padarykite 5 video, kurie kalba apie skirtingus tos temos aspektus. 

Norėdami išlaikyti tempą ir patraukti žiūrovus, pašalinkite bereikalingus tarpus tarp sakinių ar bet kokius Mmmmm Aaaa ir panašiai. Įsitikinkite, kad video teka sklandžiai ir natūraliai, nesidalinkite pirmuoju video, o įrašykite kelis variantus.

5. Nuoseklumas Ir Pusiausvyra

Mano didžiausia klaida kuriant turinį - nenuoseklumas. Papostinu video ir tuomet sekėjai iš manęs nesualukia nieko kelias savaites. Tuomet pasidalinu keliais video per dieną. Faktas: algoritmams tai nepatinka. Turinio nuoseklumas ir tinkamas platinimo laikas gali padėti išlaikyti žiūrovus ir pritraukti naują auditoriją. 
Reguliarus turinio platinimas ir tinkamas laikas padeda išlaikyti jūsų auditorijos susidomėjimą ir skatina prenumeruoti jūsų turinį. Bet tai nereiškia, kad turi dalintis kasdien, daug svarbiau, dalintis reguliariai.

Sužinok daugiau ir išmok giliau

Jeigu ši informacija pasirodė naudinga, kviečiu prisijungti prie mano online kurso, kur išmoksi pažinti savo auditoriją, kaip kurti turinį su AI pagalba bei teisingai filmuoti Reels, Tiktoks ar Youtube Shorts. Tam, kad galėtum kurti tokį turinį, kokį ir įsivaizduoji. Daugiau info žemiau arba keliauk tiesiai į kursą čia.

Pradėk kurti turinį, apie kurį visada svajojai

Prisijunk prie mano online kurso, skirto giliau perprasti socialinių tinklų video subtilybes ir išmok planuoti, kurti ir publikuoti vertikalius video taip, kad jie sulauktų daugiau peržiūrų ir augintų auditoriją.
Sukurta su